Saturday, June 26, 2010

Permata

hadirnya tanpa ku sedari
menggamit kasih cinta bersemi
hadir cinta insan padaku ini
anugerah kurniaan Ilahi

lembut tutur bicaranya
menarik hatiku untuk mendekatinya
kesopanannya memikat di hati
mendamaikan jiwaku yang resah ini

Ya Allah jika dia benar untukku
dekatkanlah hatinya dengan hatiku
jika dia bukan milikku
damaikanlah hatiku dengan ketentuanMu

dialah permata yang di cari
selama ini baru ku temui
tapi ku tak pasti rencana Ilahi
apakah dia kan ku miliki

tidak sekali dinodai nafsu
akan ku batasi dengan syariatMu
jika dirinya bukan untukku
redha hatiku dengan ketentuanMu

Ya Allah Engkaulah tempat ku bergantung harapanku
ku harap diriku sentiasa di bawah rahmatMu

mix & match

Assalamualaikum wbt..

to girls out there,don't u ever feel proud when someone's boyfriend fall for u because it is possible for him to fall for other girl when he's with u..

*****************************

my probs regarding freeze drier insyaAllah can be solved..after discussed with my sv and person incharge, i think i have an option/ solution..just pray to Allah..tawakal..hope everything is just fine..amiinn~

*****************************

my schedule:
28-30 June 2010 - Team Building, Teluk Segadas, Pangkor.
1 July 2010 - Lab work
2-3 July 2010 - Kursus Organisasi dan Persatuan.
5-6 July 2010 - Safety Training Workshop
7 July - Nov 2010 - Semester 7, FYP.
Dis 2010- April 2011 - Practical Training

my schedule until next year..hamek ko! but this is just a general one..after this, i will update the specific one insyaAllah..

Thursday, June 24, 2010

just have a little faith

Assalamualaikum wbt..

fuh! penat sesangat!

penat dengan lab work..penat handle barang2 makanan utk team building GPMS UiTM..dua keje yg berbeza..tapi kena settle dalam masa yg sama..

aku tgh risau sebenarnye..minggu depan, 28-30 jun aku ade camp team building kat pangkor..pastu 2-3 julai plak ade KOP (kursus organisasi n persatuan) masih under GPMS UiTM, then 5-6 julai plak aku kena attend Safety Training Workshop under Food Tech UiTM..means, 2 weeks aku x boley masuk lab n run fyp..huhuhu..aku cuaaaakkk sangat..aku takuuuttt sangat aku x dapat nak siapkan fyp aku on date..banyak sangat analysis yg aku kena buat..tapi baaaaanyak sangat keje yg aku kena buat at the same time..

2 ari lepas borak ngan imam..die pun macam risau bila aku jadi seki GPMS ni..die tanya aku yakin ke boleh siapkan fyp?aku boleh ke handle sume beban yg ade kat bahu aku?aku yakin ke aku boleh jalankan tanggungjawab aku dgn baik?

aku....speechless...means, aku sendiri x tau ability aku..aku sendiri x sure aku mampu ke x..aku sendiri x yakin..imam mantan exco GPMS..die cakap die sendiri pun dulu separuh nyawa..kekadang 3 4 ari x tido..kekadang tido 2 3 jam je seari..

aku...mampu..ke?

T.A.K.P.A.S.T.I

arghh!!!!!

lagi 1 prob pasal fyp aku nih, INSTRUMENT! first method aku adelah extraction..nak dapatkan extract garlic n black pepper..aku kena guna freeze drier untuk step akhir dlm method extraction ni..but the prob is, giliran aku untuk guna freeze drier tu adelah pada 5 OGOS 2010! u know what, without this extraction, aku memang x boley langsung nak run lain2 analysis..so tau x ape maksud kat sini? aku kena tunggu sampai bulan 8 untuk guna freeze drier, pastu baru aku boley run SEMUA analysis aku..diulangi, SEMUA! from A-Z..bulan 8 baru boley! adoidoidoidoidoi kuasa infiniti..huhuhuhuhuhuhu..(T_T)

perasaan sekarang --> cuak! susah ati! tens!

tapi dalam ati tetap kata --> sabar tqah..sabar banyak2..doa je dipermudahkan..Allah akan bersama orang yg sabar..insyaAllah everything will be fine..just have a little faith..

FYP = Face Your Problem!

Sunday, June 20, 2010

mati tu pasti

Assalamualaikum wbt..

just came back from majlis pengkebumian..is it pengkebumian or pengebumian?huhu.. isteri kepada ayah sedara aku meninggal dunia pagi tadi..innalillahiwainnailaihiroji'un..lepas zohor tadi kebumi..sepanjang proses memandikan jenazah, kapan, solat jenazah, sampai la nak bawa ke kubur, aku tengok..tapi aku x ikut pegi kubur..allayarhamah meninggal sebab barah rahim.. semalam, aku n mak aku pegi hospital tengku ampuan rahimah, klang utk melawat die..masa tu die hidup lagi..tapi da terbaring..da x boley nak respond sangat..mata die je boley pandang orang..mase tu, memang sume ahli keluarga die pun cakap, yang skg ni da sampai tahap tawakal je..sebab virus da masuk ke darah n da effect jantung..semalam aku melawat die kat hospital, arini aku pegi lagi tengok die kat rumah die sebagai jenazah..ajal maut Allah yg tentukan..sedekahkan alfatihah kat Allayarhamah..

hospital is one of the place that i wont go if i can..sebab dulu aku ase, aku x suke pegi hospital..sbb kat hospital, jarang nampak muke2 ceria..yang ade cume orang2 yg sakit n bau2 ubat..tapi skg ni, aku patut lebih kerap pegi melawat org sakit kt hospital..supaya aku sedar, yg aku pun akan dok kat tempat diorang bile2 mase je yg Tuhan kehendaki..supaya aku lebih menghargai nikmat kesihatan yg Tuhan bagi kat aku skg..supaya aku boley selalu doakan orang2 yg sakit..supaya aku insaf..

Mati tu bile2 je..mungkin mase aku pun da dekat, sape tau kan?Allah je yg tau..ntah2 arini ari terakhir aku tgk dunia,ari terakhir aku borak dgn mak aku,ari terakhir aku maen game cafe world kt fb, n mungkin ni post terakhir aku kt belog aku ni..tu sume da tertulis..Allah je yg tau..

nak tau ape impian aku?kalau x nak tau pun xpe, aku nak bagitau gak..ni belog aku..sukati aku la kan?kalau x nak tau, da jangan baca..hehe..em, impian aku skg, aku nak kumpul duit banyak2 pastu nak beli mini cooper..eh2..silap..mini coop tu hold dulu..impian aku, aku nak kumpul duit banyak2 cepat2 pastu aku nak pegi haji..3 benda aku nak buat kalau umo aku panjang..mule2 kawen, pastu beranak, pastu pegi haji..then, aku nak get ready untuk mati je..hmm, aku kena kawen, sebab aku nak anak..anak tu je la harta yg kite ade kat dunia ni nanti untuk doakan kite bile kite da xde kan? then bile da ade anak, kumpul duit pegi haji plak..bile da dapat pegi, da sempurna la rukun iman..pastu keje cam biase, buat ibadat lebey, jage suami n anak baik2, pastu pasrah je nak mati bile2 pun..pompuan senang nak masuk syurga..kalau die patuh kat suami n jaga solat,da dapat masuk syurga..kalau aku dapat buat 2 bende ni je dgn sebaik mungkin,da senang ati nak mati..

tadi pun aku da tanye kat mak aku..mane kawasan perkuburan paling dekat kat kg aku tu..rupanye dekat je..kat kawasan taman perumahan sebelah..masjid plak kat sebelah umah aku ni je..masjid yg under construction..sangat besar..menara masjid tu terpacak kat sebelah bilik aku..so kalau aku mati,senang nak uruskan, senang nak kebumi..

wallahualam...

Saturday, June 19, 2010

nothing much..just an update

Assalamualaikum wbt..

Da 2 ari x update belog..hehe..baru 2 ari je pun da kecoh..huhu..xde ape yg boley aku update..so better silent kejap..

28-30 jun ni aku ade kem kat pangkor..Team Building, under GPMS cawangan khas UiTM Shah Alam..MT, exco n sekreteriat akan terlibat..mase program tu nanti, farid @ pengarah program da lantik aku untuk jadi ketua AJK makanan..2 ari lepas aku da sediakan menu and costing and da send pun kat farid..hopefully ok la..but then, aku still cuak agi nih..aku x biasa masak untuk ramai2 org ni..ade r dalam lebey kurang 40 orang..seyes aku x pandai nak bajet..tapi da orang bagi tanggungjawab, buat je la kan..kalau takut2, sampai bile pun aku x cube and xtau kat mane kelemahan aku..mungkin first time ni, aku akan kena kritik kaw2 punyer..huhu..xpe la..aku akan cube bersedia mental n fizikal..bukan ape, walaupun kebanyakan MT and exco ni membe2 je..sume kenal n kekadang lepak same2, tapi kalau bab keje, no kompromi..waktu post mortem tetap akan kena abugin jugak if buat salah..wuwuwu~~

My holiday tinggal 2 minggu saje lagi..then, my sem 7 start..ari kames n jumaat lepas aku x gi lab sebab lab coat aku kat dila, n die plak x pegi..ari isnin ni baru nak pegi semula..tapi my fren cakap, lab da penuh..da ramai yg ade..ah!!! rimas! Dulu bape ketul sangat manusia yg ade..senang nak buat keje..tapi skg ni da kena berebut instrument la pulak..adoi..benci2! skg ni aku tawakal je..arap sangat fyp aku ni x de problem sangat..boley siap pada masa yg ditetapkan..risau jugak..aku x nak extend semata-mata sebab projek je..

To all my coursemate, selamat memulakan sem 7, sem terakhir kite kat uitm..selamat membuat n menyelesaikan fyp..

Wednesday, June 16, 2010

mata jugak yg salah


tidur petang sangat x bagus untuk kesihatan mental dan fizikal..

tapi

bila petang jer

mata memberat

teramat2 berat

tahap dewa dewi kuase 4

tak tertanggung

dan akhirnye

tidur jugak!

(=_=!)

Tuesday, June 15, 2010

a fairytale story


Assalamualaikum..

i had a story about a girl name *** (harap maaf, name terpaksa dirahsiakan). She was born in an unhappy family. Her parents divorced when she was 5 years old. She had a big brother, a sister and a younger brother. After her parents divorced, she and her siblings lived with their mother. She had a very wonderful mother. Her mother was a housewife and because of that, her mother didn't have permanent job. Her mother start to do all job that she can include fetching kids from school, sewing, selling foods. Just to gain some money to raise her kids.

*** grow up as a very tough girl. She only have her mother to do all things that parent should do together. So her mother became a very busy women. When she was 13 years old, her mother succeed to owned tailor and beome more and more busy. *** school start at 12 pm and end at 6.30 pm. but her mother always fetched her late, sometimes when sun already disappear. *** had a fren name W. W was a beautiful girl. She had a very happy famili. She was so talented and a brilliant student at school. All frens and teachers luv her and treat her like an angel. All student in their school know W, but nobody see ***. She feel so sad and always arguing about faith. "why W got everything? why W so perfect? why God put good things on someone and bad things for others?".

When *** was 16 years old, she moved to other school and got separated from her bff W. they lost contact. When she was 18 years old, she got the chance to continue her study at one collage located in north. There, she met again with W. But, they already got their own frens and not close as before. A year later, *** graduated from the college and got a chance to further her study on the field that she really wanted. But, W was stuck at the college. W need to repeat her college because she got a very bad result - because of luv.

After *** further her study, she got a very wonderful frens, and she met a very loving guy. She was the happiest girl in the world. at that time, she realized that WHAT GOD GIVE IS THE BEST FOR U. HE GAVE U WOUNDS AT THE BEGINNING SO THAT U CAN BE A STRONG AND NEVER-GIVE-UP PERSON. THINGS THAT U SEE IS GREAT, WILL NOT ALWAYS GREAT ALL THE TIME. SOMETIMES, WE NEED TO FACED CLOUDY BEFORE SUN START TO RISE. ALLAH GAVE US RAIN BECAUSE HE WANT US TO SEE RAINBOW AT THE END. JUZ PUT UR TRUST ON ALLAH. EVERY SINGLE THINGS THAT HAPPEN IN THIS WORLD, HAVE ITS OWN REASONS. IF U FEEL THAT, U R SO UNLUCKY, THINK ABOUT OTHER PEOPLE IN THIS BIG WORLD THAT FACED SOMETHING BIGGER THAT YOURS. ALLAH WILL NOT BURDEN US. HE ONLY TEST US IN THINGS THAT WE R ABLE TO TAKE.

1..2..3..testing2..hee~


Yess!!! akhirnye fyp aku da melangkah setapak lagi kehadapan..dari filtration, skg aku da bergerak ke rotary evaporation..haha..tapi masih under extraction la kn..anjakan paradigma yg berskala hanya 0.001..hee~ janji bergerak ye x?

tapi kan, this extraction rasenye x menjadi sangat la..haisy..ase2nye esok aku kena jumpe dgn sv aku..bincang ngan die camne..sebab dari awai process agi, aku lupe lak nak protect sample aku tu dr light n oxygen..aku kena protect utk minimise kan antioxidant yg hilang..patutnye la..huhu..tapi skg ni pun aku buat testing2 je..utk membiasekan diri ngan instrument2 n procedure2 je..prelimenary test bak kate org kg aku..so nti bile da expert, laju r sikit nak run analysis yg sebenar2nye..

em, tadi mase kt lab aku lepak ngn my fren ni..sambil story mory sal idop..aku kesian dekat die..die dok perak..tp disebabkan skg ni kena buat fyp, die kena stay kt shah alam..n disebabkan duit ptptn die sem lepas pun da abes, die terpakse mengharapkan PAMA..tapi ayah die marah2 n bising2 bile die minta duit..ayah die x bg die stay kt shah alam..ayah die soh die balik umah sbb ayah die kate kalau stay shah alam mmg la kos tinggi..tapi die kn kena buat keje..sv die dok soh die run analysis, tapi mak ayah die dok soh die balik..sian die..tension sangat..patutnye parents die kena support die..die bukan dok shah alam ni berjoli..die dtg menuntut ilmu..jalankan tanggungjawab die as a student..aku sendiri nmpk die datang lab ari2 bawa bekal..die masak sendiri dr umah sewa die..nak jimat punyer pasal..kesian die..tapi aku nak tolong die bab duit, aku pon tgh kontang..so ape yg aku leh tolong is, offer die dok umah aku je r..makan minum sume kt umah aku..gi lab sume nek moto ngan aku jer..setakat ni tu je mampu aku tlg as a fren..huhu..

so here aku juz nak igtkan kt org2 termasuk diri aku..ye r kan, kite berpesan2 ni x salah..nk terime,terime..xnk terime x pe..aku x rugi pun..tulis kt belog ni pun bukan kena bayar..hehe..so aku nk gtau la sikit terutama kpd org islam..kalau bercinta tu berpada-pada la..jage sikit batas2 pergaulan..ape yg x boleh, jangan buat..xyah la nak pegang2 tangan pegang2 pinggang pegang2 bahu..bersentuhan secara sengaja dgn org yg bukan muhrim ni agi hina dari bersentuhan ngan khinzir
Or bahasa kasarnye babi..bukan ape, aku slalu tgk kekadang rimas pun ade..dosa r korg wat camtu kan..so nape nak buat..best sangat ke? Simpan2 la sikit untuk suami or isteri nanti..kalau sume boipren or gelpren da pegang, ape yg ade utk suami or isteri?huhu..renung2kan dan selamat beramal~~

Sunday, June 13, 2010

i used to..




I used to think

I had the answer to everything

But now I know

That life doesn’t always go my way

Feel like i'm more in the middle

That’s when I realize

I'm not a girl

Not yet a women

All I need is time

The moment that is mine

While i'm in between

I'm not a girl

There is no need to protect me

It's time that I learn to face up to this on my own

I've seen so much more than u know now

So don’t tell me to shut my eyes

I'm not a girl

Not yet a women

All I need is time

The moment that is mine

While I'm in between

I'm not a girl

But if u look at me closely

U will see it in mY eyes

This girl will always find her ways

I'm not a girl

don’t tell me what to believe

I'm just trying to find the women in me

All I need is time that is mine

While I'm in between

I'm not a girl..

not yet a women...








Saturday, June 12, 2010

tukar2..tukar mood..hehe



TADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
new layout for u..
hehehe..

saje tukar mood jadi layan blues sikit..
ujan2..sejuk2..gelap2..layan dow..

weather change..so do i..human generally..so i choosed rainy layout..Pehh..jiwang r plak!
aku baru jek balik dari pantai aceh..buat barbeQ kat situ..best gak..tepi pantai mengadap selat melaka..ngan angin..tgk kapal lalu..hehe.. makan memang x hengat r..sotong, udang, ayam n ikan sume aku bedal sampai sengkak..best2!

mase tgh bakar membakar, imam kol..duh, rindu siot kt my bro nih..again, mcm2 r nasihat yg die bagi..tp lebey banyak gado dari nasihat menasihati..kalau ckp ngan imam, x gado memang x sah..kekadang betoi pun ape die ckp..tp aku ni ego tinggi sgt..xde nye aku nak ngaku yg die betoi..nak gak aku bidas2..last2, gado..hehe..

first, nk ucap congratz la kt imam sebab da dapat keje kat batu kawan, penang..murah rezeki ko kan imam..baru je abes study, konvo pun blom agi, tapi da dapat keje..alhamdulillah..aku tumpang appy untuk ko...ingat x dulu kite penah borak2 sal keje? ko ckp ko risau takut x dpt keje..tapi aku ckp yang rezeki tu ade kat mana2..insyaAllah kalau ko rajin doa, Allah mudahkan rezeki ko..rezeki tu sume Allah da atur..kite ni doa n usaha je..xyah nak risau..kalau x dapat, anggap je xde rezeki, then usaha n usaha agi sampai dpt..

aku pun arap rezeki aku murah cm imam gak..cepat2 dapat keje..cepat2 dapat simpan duit nak gi mekah..lately, aku sangat rindu mekah n madinah..dua tahun lepas gi sana..skg ase nak pegi agi..nak sangat2..rindu teramat nak tgk kaabah..first time tgk kaabah 2 thn lepas, x tergambar perasaan..rasa kagum yang teramat..n ade satu perasaan indah yg aku sndiri xley nak cakap cane..kena ase sendiri..huhu.. Ya Allah, murahkan rezeki aku supaya aku dapat jejakkan kaki di rumahMU lagi..amiinn~~

dah alang2 menulis ni, nak tulis sal die..ok, aku warning siap2..aku tulis kt sini sbb aku nak luahkan or share something..aku bukan nak menunjuk nunjuk or ape2 yang negatif..aku x soh sape2 baca..aku x paksa sape2 follow belog aku nih..this is more to my diary la..tapi aku tetap limitkan bila nak menulis tuh..so kalau korg ase ape yang ade kt sini sangatla buat korg ase menyampah, then xyah baca..aku x penah nak jadi the best blogger ke, nak ade follower berjuta juta ke..im writting juz for me n kekadang pas tulis kt sini aku ase lega n appy..tu je niat aku berblogging..

ok, back to 'pasal die'..baru2 ni aku ada buat sesuatu kat die n aku dapat korek sikit benda yg die sendiri x penah gitau aku..n from that, aku ase aku bertuah sebab ade die dalam hidup aku skg..dulu aku x penah nampak die..setahun blaja same ngan die, aku xtau sangat sal die..and skg da dekat 4 tahun kenal, baru aku tau perasaan die n perangai die..baru aku mule nampak die n aku sedar something special sal die..after 4 years..huhu..kalau aku, aku sendiri asenye x sanggup nak tunggu hampir 4 tahun..aku x sangka ade agi orang cam die.. aku ase bersyukur sangat sebab Allah bagi die kat aku..insyaAllah aku nak ade pengakhiran yg baik ngan die..happy ending bak kate org kg aku..selalu doa ke arah itu..even skg ni we r having long distance relationship, aku tetap appy..aku x kesah kalau die jauh..aku x kesah kalau jarang jumpe..aku x kesah kalau x dating..asalkan aku tau ati die camne n die pun tau ati aku..thats more than enough..die slalu support aku..walau ape pun yg jadi, aku tau aku ade die yg bley terime sume..hopefully..


DIA






Friday, June 11, 2010

aku x kan berhenti..say no tu putus asa..

Now me currently at lab 204 fsg uitm shah alam Malaysia..stil in the same procedure..filtration..huhu..idong aku da perit da ni ngan bau garlic..huhu.. juz got my sem 6 result..tu pun zainul yg cek..aku malas bangat mau tengok..sbb aku akan kuciwa…huhuhuhu..

Sem 5 punyer result dah sememangnye teruk..tup2 sem 6 punyer agi teruk! Aduh..da jatuh ditimpa tangga batu pulak..ingatkan result sem 5 paling teruk..skg ni aku buat rekod baru la pulak..haisy..tiqah..tiqah..camana ni? Apa nk jadi ni??tu r ketegaq biji sangat..oqang dok suquh jadi qajin, tapi hang dok malaih2 lagutu gak..

Tapi ape2 pon syukur Alhamdulillah sbb xde yang fail..kecuakan tertinggi kat evt @ occupational safety n health..aku bajet fail..sebab aku ade mase seari jek nak kaver 12 chapter mase exam aritu..dah tu aku merepek meraban x tentu hala plak mase jawab exam..sesat2 ntah ke mane dah..dan dengan banggenye kuar awal dari dewan exam sebab dah x tau nak goring ape..fuh, sesungguhnye aku amat bersyukur padaMU ya Allah..huuuuuuuuuuuuuu~

And lucky gak coz I got A- for my proposal..alhamdulillah again..

So next sem ape cer tqah? Arap2nye bile dok umah ni, aku akan jadik rajin bile mak aku selalu bebel kat aku..huhuhu..xpe tqah xpe..skali skala dok kat bawah ape salahnye..baru sedar diri sape..kalau slalu sangta kt atas, mungkin aku yg x kuat iman ni boley ade perasaan bongkak ke, takbur ke, bangga diri ke kan?ade hikmahnye insyaAllah..yg penting, jgn putus asa..terus melangkah dan melangkah..

Aku takkan berhenti..

Walau jasadku lumpuh..

Walau sayapku patah..

Walau impianku hancur..

Aku akan tetap melangkah maju..maju..maju..

kebetulan / Allah nak tunjuk kot..


Assalamualaikum wbt..
ade banyak benda aku nak share kt sini..tapi skg ni aku masih penat giler..semalam gi kL..my big bro buat kenduri doa selamat kt masjid kg baru..midnite baru sampai umah..nak cek result, tapi xley plak..masih diproses..apekah? kate 10 jun 12 pm da leh cek..huhu..aku dr bersemangat giler terus ase malas nak amek tau da..arini pun aku akan menghabiskan sepanjang ari kat lab..malas r mok pikir sal result gik..huhu..

unexpected, mase kat masjid semalam, terserempak dgn my sedara..nenek n atuk sedara with their children (sepupu sepapat mak aku)..nk guess what? diorang kat masjid tu sebab nikahkan anak pompuan bongsu diorang yg berumo 18 tahun without telling anybody! my mom pun xtau..my nenek (kakak sulung ayah pengantin) pun xtau..kebetulan yg teramat boleh terserempak dgn diorang sbb diorang mmg dok kat kg baru..the question here is, "why so sudden?"..the girl baru lepas SPM tahun lepas..patutnye skg mase utk sambung belajar..tapi kalau dah tu yg die nak n famili restu, kite doakan je la die bahagia hingga akhir hayat kan? tapi cam x best la sebab kawen sedara mara x de..kenduri kendara xde..kawan2 xde..x diraikan..huhu..kalau aku, mesti agak terkilan..eh, aku plak yg lebey..isy, bia la kt diorg..maybe they have their own reason..hmm..

aku da layan cite lagenda budak setan..tapi nati la aku cite eh..tangan ni pun dipaksa paksa je utk menaip..ase melayang2..penat sangat..jap gi kat lab kompom tertido2 sementara tunggu garlic aku filter..atoiyai~

papai~

Wednesday, June 9, 2010

hari ini..

Assalamualaikum wbt..

first of all, aku nak ucapkan takziah kepada kawan aku ahmad saifuddin omar @ din yg baru je kehilangan atuk tersayang pagi tadi..tgh dok dlm lab, tetibe dapat mesej dr din..banyak2 bersaba ea din..jom kite same2 doakan semoga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan org2 yang beriman..amiinn~~

malam ni result bakal dipaparkan..pukul 12 am..aku sedang bersedia untuk menghadapi heart attact..pas tgk result nti, mesti aku akan ase menyesal sangat2 sebab terlebey berpoye poye, meronggeng, terbongkang, merendek sem lepas..pastu mule menanm azam untuk menjadi pelajar paling rajin di alam semesta sem depan..tapi bile da mule kuliah nati, perangai cam tuuuuuuuuu jugak..x berubah pun..hampeh~~ itulah yg terjadi setiap sem..so jgn salahkan ibu mengandung ye..sila salahkan diri sendiri sebab ketegaq sgt nak dok dalam perut ibu mengandung..

arini jugak aku jatuh muflis..moto aku buat hal la plak di zaman kegawatan ni..150 hengget kena charge..aku yg da sedia kering ni, bertambah kontang..nampaknye pasni tiap2 ari kena bawa bekal nasi lemak singgit gi lab sampai badan pon da berlemak2,paw mak aku seari singgit utk buat isi minyak..korang2 x simpati ke dgn aku? kalau simpati, silalah bank in duit ke akaun bank islam or maybank aku..x pon, bagi je direct by hand kt aku..dapat pahala..

papai~~

UiTM di hatiku..

UiTM di hatiku..