Monday, April 27, 2009

eXaM mOoD....

semalam paer first aku..
26/4/09
org laen dah nk abes, aku baru nk mula..
lambat sgt mula, smpai aku sempat g meronggeng..
paper food preservation..
ade 10 bab sume..
aku mula study 3 ari b4 exam..
normal ke abnormal eh?=P
baca..igt..baca..igt..
hafal..hafal..hafal..
paham..x paham..paham..x paham..
igt..x igt..igt..x igt..
haisy...................................
cm baru first time nk mek exam rasanya..
exam mula kul 2.15 ptg..
kul 12 aku da mula berdebar debar..
tgn dh menggeletar..
stress..
takut aku x igt pe yg aku baca..
takut ngntuk ms exam..
sbb kul 3 time tido aku..
pas dpt paer, selawat non stop r..
buka je soalan..trs wat 1-1..
slow2...
relex....
org seblah dok tgk2..
pehal ntah..
ade yg x kena ke..?
ah, gasak lah..
wat je..
byk gler soalan..
tgn aku lenguh dah dok menulis ni..
pe je yg ade dlm otk, yg aku igt, aku tulis..
pepandaila examiner tu cari point yg betol..hahaha
leh ke wat camtu??
dh wat dah pun..
lantak la..hehe
byk sgt benda dlm otk..
dah bercampur campur..
so tulis je le..hehe
baru 1 paper lepas..
another 3 to go..
chayo!

Thursday, April 23, 2009

aku+library= hancuuuurrrr...

aku n library memang x masuk langsung.
dr skola dulu lagi camni..pelik tol..
org laen g study kt library..
klas kosong..
tetiba aku sowang2 je dok prep kt klas..
haisy...
skg ni membe2 aku byk abeskan masa kt library..
first paper ari ahd..arini dh ari kames..
tp aku??
dok kt bilik gak...
baca buku..
bile bosan, aku men sudoku..
pastu baca balik..
bila ngantuk, aku g basuh baju..
klu ngantuk x ilang gak, aku tido trs..
klu kt library, xleh wat sume tu..
dh la sejuk aircond..
ramai org..
klu aku ngntok + bosan..paraaaahh..
sebab tu aku x suke library..huhuhu..
pinjam buku pun skali je 1 sem..

p/s= pray for me..sem ni cm bengong2 ckit..xtau la leh skor ke x..

Sunday, April 12, 2009

perjuangan...

Saat kau melangkah kan kaki jatuh dan bangun sendiri
semuanya mampu kau redahi
Saat usia mu dah dewasa cabaran datang bertimpa

kau kecewa derita sengsara
Hapuskan lah air matamu

redha dan teruskanlah usahamu
pasti kau akan mengerti hidup ini putarannya tersendiri.
Hentikanlah air matamu

biarkanlah kisah duka itu berlalu
mendung hari takkan selalu
sinar bahagia ku pasti kan kau ketemu.

lagu ni ditujukan khas buat..........................aku! hehehe..

final exm lagi 2 mggu. juz around da corner. tp wat ms skg aku nk releks dulu. kt umah, mmg bukan tempat utk aku study. aku nk lepak kt umah sampai ari rabu ni, dpt la 5 ari. pastu ble blk kolej, ms utk struggle. i need to work hard. dh janji ngan dila, sem depan nk gi dinner utk dean list..ahaks! insyaAllah klu ade rezeki. klu xde, xpela. berusaha sedaya yg bleh..

kita mahasiswa harapan dunia
1 tekad semangat
berjuang kita seperti juara
terbilang gemuruh azam kekuatan
dan kini detik indah kan terukir
sorakan sanjungan kan ikut bergema
bersama kita kibar harapan
bersama kita menggapai bintang
bersama kita jalin ikatan
misi gemilang untuk kita semua

to all my frens, selamat berjuang. berjuang demi masa depan. susah payah kita akan terbayar nanti. to all my classmate, i noe we faced all da difficulties today, but i believed we can handle it smoothly. believed in god. whateva we faced is all what we can faced. HE noe. marila jawab exam dgn jayanye. next sem nk jumpe sume balik, xnk ade kurang sorang pun tau.
to iera, i will wait 4 u. next sem make sure ko ade ngn kitorg tau. sem ni je aku bg chance kt ko utk cuti.hehe.

Demi masa yg kita lalui
perlu dihargai jgn ia dibaziri.
Hidup yg kita kecapi kurniaan ilahi
perlu ia disyukuri.
Kadangkala kita x menduga ujian berlaku tiap masa.
Ku akan berusaha jgn mudah putus asa berserah padaNya.

Kau pastikan Berjaya mengharunginya dgn penuh keyakinan.
ameen..............

Saturday, April 11, 2009

HuAyU

video

antara rakaman yg x jd..nk settlekan bende ni pun mkn masa gler..penat seyh..ms yg x jd ni, dh dekat kul 12 mlm..pastu continue sampai kul 5 pg..ade byk je scene yg x jd..tp nk upload punye la lama...so 1 je cukup la..

ni la projek akhir mandarin aku..kena wat drama 10-15 minit. mula2 rasa cm kejap je 10 minit tu..tapi bile wat, kenaade5 page skrip baru cukup 10 minit..haisy..susah upanye..

hasil penuhnye dpt 13 minit..tp segan lak nk published..biase r, org x penah berlakon, tetibe kena berlakon..mmg haru jadinye..bhsa mandarin lak tu..skrip wat sendiri, ntah betol ke x ayat2 kitorg. klu org cina tgk, mesti berguling2 gelak..hehe..

pressure gak masa wat benda ni sbb bertindih ngan test n presentation. tp bila dah settle, leganya Tuhan je yg tau..huhu..arap2nya leh dpt A la utk mandarin ni..

Thursday, April 9, 2009

bengang! sabar!

ari ni bengang aku di tahap maksimum. Tuhan je yg tau. dari satu ke satu prob. penatnya aku rasa.
mlm td bertungkus lumus siapkan video mandarin yg kena anta arini. sampai x tido mlm. tup2 bila anta td, kena reject. peh..memang pedih. dh r aku sorg je yg kena ngn laoshi. malu seyh. tapi bila pikir penatnye aku siapkan projek tu, lagi la bertambah tambah rsa bengang aku. saba..saba..saba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sok ade test kul 9 pg, pe pun x study lagi. ni 1 lagi tekanan aku skg. sape ntah yg pepandai g tuka wktu test???????? bukan nk tanya dulu org laen. byk gler nk kena baca. igt leh settle dlm setgh ari je ek? dh r sok pun ade presentation. x prepare pe lagi. slide x wat lagi. pe yg nk ckp pun x ready. korang xpe r xyah present. arini sepjg ari leh study je..aku?? igt aku ni free cm korang ke?? consider r ckit..aku pun slalu je consider utk org laen..aduh.........pening!!!!!!!!!!!!!!!!!
sok kena jumpa laoshi kul 11, anta projek. kena make sure x di reject lagi. klu x, aku fed up la. sampai x tido mlm aku wat, tetiba reject. aku x study utk test yg killer tu pun semata mata sbb projek ni, sesenang je kena reject. buang masa aku je gi tggu turn dpn blek laoshi. klu tau, aku study je kt blk pun xpe..hampeh tol la..
bila aku nk study?? bila lak nk wat slide n prepare utk presentation?? mana 1 aku nk wat dulu ni?? aduh, slalu cmni. minggu2 terakhir sem ni slalu men'tension'kan aku. sume benda nk kena settle kan last2 week ni.. saba....saba...saba!!!!!!
klu ikut kan ati, ikut kan bengang, aku nk tido je. mlm td dh r x tido. breakfast missed, lunch missed. serabot tol idop. tapi ade gi ckit kesabaran dlm ati aku ni..xpe tqah..saba..sok je tggl.. pulun la cmne skali pun mlm ni, pastu sok ko leh tido awal. ko leh gi lepak ngn tenangnye. ko leh gi tgk movie fast&furious4 dgn gumbira..
pokoknya...SABAR...

Monday, April 6, 2009

doa seorang kekasih

Tuhan,
seandainya telah kau catatkan
dia milikku tercipta utk diriku
satukanlah hatinya dgn hatiku
titipkanlah kebahagiaan Ya Allah,
ku mohon apa yg telah kau takdirkan
ku harap dia adalah yg terbaik buatku
kerana engkau tahu segala isi hatiku
pelihara daku dr kemurkaanmu
Ya Tuhan ku yg maha pemurah
beri kekuatan jua harapan
membina diri yg lesu tak bermaya
semaikan setulus kasih di jiwa
ku pasrah kepadamu
kurniakanlah aku
pasangan yg beriman
bisa menemani aku
supaya ku dan dia
dpt melayar bahtera
kembara cinta yg engkau redhai
Ya Allah.
Ya Tuhanku yg maha pengasih
engkau sahaja pemeliharaku
dgrkan rintihan hambamu ini
jgn engkau biarkanku sendiri
agar ku bisa bahgia walau tanpa bersamanya
gantikan yg hilang
tumbuhkn yg tlh patah
ku inginkn bhgia di dunia n akhirat
kepadamu Tuhan ku mohonkan segala.


p/s: lagu jer...

mOtO????

baru je 6 ari pas aku dpt moto baru ni, aku dh calarkan bahagian kiri. peh..memang berbakat bab2 ni...........................................................................adus..........................

Saturday, April 4, 2009

OtAk AkU bErGeGaRrRrR.....

pertama kali terlibat ngan kemalangan. xla teruk mana, tp sakit2 gak la bdn aku ni.
100% salah aku. tp dh memang nk kena, sesaat pun xleh elak..xpela, pengajaran..
aku biasa ngn jln tu. aku tau kt situ ade 2 traffc light. tapi semlm aku mmg x prasan lgsg traffc light yg pertama. demi Allah, aku x prasan. aku cuma nmpk traffc light yg ke2, lebih kurg 400m je dr traffc light pertama. ms tu traffic light ke2 tgh ijau. so aku yakin je la bw laju. bila dh dekat gler ngn traffc light ptama, baru aku prasan ade traffic light kt simpg tu, n the worst is lampunya merah! terus aku brek. mmg nsb agak malang, jln tgh basah sbb baru pas ujan. mmg sedap r wat emergency brek. ape gi,tergelincir ke kiri, terhempas, terseret..peh..memang sakit........nasib baek aku pakai suar jeans n sweater yg leh tahan tebal. cuba bygkan klu aku pakai baju kurung? aku pn xnk bygkan..huuuuuuuu...nasib baek ramai yg tlg..tlg angkat aku n angkat moto aku nasib baek gak ms tu baru je kuar dr uitm..x jauh lagi. so ramai la bdk2 uitm yg tlg.

dik, ok ke? pelan2 jgn gerak.
ok2..saya ok..moto saya mane?
ade2 kt tepi tu..
helmet saya mana?
ade tu, sume ade jgn riso..adik ok ke?
ok..
nk gi mn ni?
blk umah..
umah ktne?
kt port klang..
leh ke bw moto ni? jauh gak tu port klang..
bleh kot.
betul ok ni? td adik pengsan tau..igt ape2 x?
igt..igt..
student ke?
haah
uitm?
ha
kos pe?
food tech..
part brape?
part 4..
jgn bw laju2 eh..
ok2..terima kasih eh..

pastu aku pun trs je bw moto nk blk umah. sepjg pjlnn mmg blur. aku gi kedai moto nk ketatkn blk side mirror yg longgar. igtkan nk betulkan skali ring tayar dpn, cm bengkok tp dh x sempat.ms tu dh dekat kul 7 pm. blk je la umah. kt umah, pas mak aku dpt tau, mestila kena marah..kena bebel..nk wat cmne, bnda dh nk jadi. tp disebabkn aku kesakitan, kepenatan n blur thp gaban, aku x dgr pun pe yg mak aku bebel2.aku terbaring n hampir2 terlelap. masa tu terasa sakit gler bdn aku. bila tgk2, ada luka sikit kt kaki, paha, siku n kening. tapi serius, seblah kiri aku sakit sgt. tgn aku xleh gerak, peha kiri pun lebam,xleh jln laju dh. tulang bahu aku rs cm nk patah.kepala jgn ckp la, sakit gler kot. nsb baek pakai helmet..

Syukur alhamdulillah Allah panjangkan umo aku. kalau ajal aku dh smpai semlm, x sempat aku nk minta maaf kt mak abah aku. x sempat nk grade, x sempat nk kawen..=) syukur sgt2. walaupun jatuh teruk, tp x cedera teruk.fuh..

tp b4 aku nk blk umah n xcident tu, aku sempat borak ngn clasmate aku, ammar. die mmg ari2 berulang naek moto sebab umah die pun kt port klang. die x dok kolej. die tgk moto aku. die tegur

peh..moto baru..
eh, mana ko tau?(soalan bodo)
tgk plat la..wsj..baru tu..ko blk umah x?
blk..
skg?
haah, skg blk umah..
blk umah trs?
ye..blk trs..umah port klang..
oOo..em..ati2 r...
em..jem eh?
em, jem r..kt klang tu..slow2 r..
em..tu r kan..
xpe..slow2 r..
em..yelah..
ati2 tau..
ok..

byk kali gak die pesan kt aku soh ati2. mula2 aku iye2 kn je. tp ms aku jatuh tu, die org pertama yg aku igt..ammar oi..ptt la ko soh aku ati2..adoi..
xpela..pengajaran..pasni xleh bw laju dh..60 je cukup..

UiTM di hatiku..

UiTM di hatiku..