Wednesday, September 29, 2010

next destination, China

Alhamdulillah syukur sangat2 pada Allah swt sebab dah bagi terlalu banyak keistimewaan n rezeki pada aku..kadang2 aku ase aku x layak nak dapat sume ni..aku sedar n mengaku aku bukanlah hamba Allah yang taat..aku selalu lalai n leka..tapi Allah tetap tolong aku, bersama aku, n makbulkan doa aku..Ya Allah, Kau maha pemurah lagi maha mengasihani..

Tadi aku diberitahu yang aku terpilih untuk buat praktikal kat China..again, Alhamdulillah..aku betul2 x sangka..aku ase kerdil sangat..sape la aku nak dapat keistimewaan mcm ni? Dalam satu batch aku, 2 orang dihantar ke China n 2 orang dihantar ke new Zealand..selection by faculty..

Aku nak ucap terima kasih yg teramat2 kat sume kawan2 aku yg doakan aku..mak aku terutamanya..aku tau mak aku terlalu mengharapkan yg terbaik utk aku..mak aku x jemu2 doakan anak die yg sorang ni..terima kasih banyak2 mak!

insyaAllah aku akan mulakan praktikal kat School of Food Science, Jiangnan University, China pada 1 disember 2010 sampaila 31 march 2011..maknanye, 4 bulan aku akan tinggalkan bumi Malaysia tercinta..aku sendiri xtau ape nak jadi nanti..aku x biase jauh dari mak aku..x kesahla korang nak cop aku ni anak manja ke ape ke..tapi seyesly, dari skola pun aku x penah pegi jauh2..mase kat mrsm dulu, aku kat kulim n umah aku kat alor star..bile aku masuk uitm shah alam ni, family aku pun ikut pindah ke klang..tiap2 minggu aku balik umah walaupun kekadang balik umah pagi n kena balik kolej semula malamnya..aku tetap akan balik gak dalam mase seminggu tu..nanti kalau aku kt china, mcm mane? Aku akan rindu mak aku sangat2..nak call, da susah..mcm mane lah?huhuhu..

ape2 pun, aku akan cube gak..peluang datang sekali seumur idop..walau sesusah mane pun aku kat sane nanti, aku akan cube hadapi n abeskan 4 bulan tu..aku yakin n tau Allah ade dgn aku..korang korang n korang yg kenal aku, tolong doakan aku k? selamat pegi n selamat balik..

nampaknye aku terpakse reject ayam dinding..

salam~

2 comments:

fillah88 said...

tahniah..
ak dah habaq da..
hang kompem dapatnye..
dah rasa aura da ms call hang ari tu.

tqah said...

thank u very much ayie..thanks gak doakan aku..keep on praying for me k..

UiTM di hatiku..

UiTM di hatiku..