6 mac lepas, ari jumaat malam aku kt kolej. x blk umah sebab esoknye nk ke UMP dr shah alam. tgh lepak2 rehatkan minda, my senior mesej ajak mkn megi. kebetulan aku pun blom mkn lagi ms tu, agak lapar, so trs je agree. tp kena tunggu die abes presentation projek die. aku suggest mkn kt blk aku je, sbb room8 aku xde ms tu, dh blk kedah sempena cuti maulidur rasul. ok la, die pun x kesah je. tunggu punye tggu, kul 11 bru muncul mkcik tu. perut aku dh lapar gler dh. so cm biase msk la air guna kettle aku, pastu curah air panas kt megi yg dh cmpur ngn perencah. ade lak telur mentah ms tu (senior aku amek dr lab kitorg, sbb dh x guna) so pecahkn trs telur dlm mgkuk megi tu, rendam skali ngn air pns tu. die kata leh msk telur tu wat cm tu. aku x yakin tp dh die kata leh, aku ikut je la. igt die penah wat. lepas stgh jam (sempat la g lyn tenet) kitorg pun nk mkn la megi tu. tgk2, telur tu dok mentah lagi. adoi, cmne ni? cmne nk mkn ni? dlm keterpaksaan, cuba gak la mkn megi bercmpur telur mentah tu. glup!cm x sedap je..huhuhu..
nek, x sedap la.mentah ni.cmne nk mkn?
ko xleh mkn ke?dh tu nk wat cmne?aku ok je ni.layan je.
xleh la nek.aku xleh mkn cmni.rs cm nk msk je trs dlm kettle.
ko nk msk semula ke megi ni?
dh 2, nk wat cmne lagi? x msk ni.
ikut ko la.
aku pun dgn yakinnye trs tuang sume megi + telur dlm kettle, pastu msk. pas siap 2, of course la telur 2 msk, n aku pun mkn la ngn bestnya. bile dh kenyang, kena la basuh sume mgkuk n sudu. kettle pun kena basuh sbb dh guna wat rebus megi. tp 1 prob yg aku x sgka. telur melekat2 kt lingkaran heater tu n kettle aku dh berminyak2. bila aku nk cuci, bhgian bwh heater xleh cuci sbb tgn aku xleh msk kt celah2 heater tu. adoi, prob ni. cmne nk cuci? klu x cuci, cmne nk guna wat msk air pasni? ngn ade sisa2 telurnye.
ko cube msk air dlm tu, kot2 kena air pns, leh kuar ke..
aku pn try la..tp pas2 x kuar gak. isy degil tol. dh abes la aku cmni. mak aku tau sure kena mrh punye. pe jadahnya guna kettle rebus megi ngn telur?hadoi. dh tu, air yg aku msk tu berbau gler. bau megi + telur.euw..
3 ari aku biarkn je kettle tu. pastu aku cuba2 gak la cuci. dpt la kurgkan ckit sisa2 telur tu. tp bila msk air, bau tetap kuat. cmne nk wat ni ek? tetiba aku tpikir, pe kata klu aku rebus air sabun lak dlm ni? kot2 air sabun tu leh hilangkn bau n wat heater tu besih ke..emm..aku pun try dgn penuh tawakal. ttba blom smpt pn siap rebus, air sabun tu dh berbuih2 melimpah ruah kuar. menggelabah la. pe aku dh wat ni? trs off..aisy, aku wat silap lagi ke? trs aku buang air sabun tu, cuci bersih2 kettle pastu keringkn. ble dh sejuk, aku pun try msk air dlm tu. bila aku minum air tu....erk! alamak! RASA SABUN LA PULAK!!!!!
pe aku nk wat ni? tp better la rs sabun dr rs telur yg hanyir tu. lama2 leh hilang kot. xpela. so aku pun wat keje rutin, tiap2 ari msk air, then buang. pas sjk msk lagi semata mata utk nk kurangkn rs sabun. sekarang ni pas seminggu, dh ok la. dh kurg rs sabun, almost xde la. fuh...nasib...igt dh xleh guna dh. aku dh la amat2 memerlukan kettle. tu je yg aku ade nk isi perut kt bilik.
moral of the story: jgn msk megi dlm kettle! menyesal2. pasni tobat x wat dh. (@.@)
No comments:
Post a Comment