Sunday, March 15, 2009

~careless~

ttba rasa nk guna kaler merah lak. my fav color actually.
1 sifat diri aku yg aku sendiri kurang gemar. Careless. aku slalu careless terutama bab2 jaga brg. kerap sgt aku cicirkan brg2 aku. yg dh jadi kebiasaan ialah purse n handset. kwn2 aku pun dh tau sgt ngn perangai aku yg 1 ni. diorg la yg akan beware ngn brg2 aku. aku? ntah. bkn x amek berat, tp pnykt aku ni makin menjadi jadi skg.
aku pernah tggalkan handset aku kt masjid. masa tu jemaah asar, b4 ke klas Food Preservation. pas solat, trs siap2 pakai tudung, pakai stokin, amek beg n trs blah. aku yg plg awal kuar dr msjid berbanding kwn2 aku. mmg x prasan lgsg ms tu aku tgglkn hp. bile dh masuk lab kul 6 ptg tu, bru aku prasan hp xde dlm poket suar. pe lagi, glabah la. trs gi ckp kt saz, yg aku nk g msjd semula cari hp. baru je aku nk blah dr lab, die tnjk hp aku. rupa2nya die perasan yg aku ttggl hp sbb die org trakhir yg kuar dr msjd. n die pun phm sgt ngn perangai aku. sebab b4 ni aku penah gak tgglkan hp kt lab, n saz gak la yg tlg smpnkn. tp b4 dpt blk hp aku, sempatla rs dulu perli2an saz.adoi.
purse aku tu dh x terkire brape byk kali tercicir. slalu sgt, dr dulu lagi. ms aku keje dulu, penah tercicirkn purse kt luar ofis. nsb baek la mamat yg jmpa purse tu,tgk ic aku n prasan muka aku, then die dtg ofis pulangkn. tu pun pas 2 ari. cuak gler aku. duit bkn byk mana sgt tp byk bnde penting dlm tu.
masa SUA, aku cicirkan purse kt dlm stadium. nsb baik la jmpa semula. xde org laen yg sempat nmpk.
n byk lagi la peristiwa aku cicirkn purse.
skg ni, aku dh tmbh 1 lagi item utk dcicirkn. KUNCI. aku satukan sume kunci2 aku. kunci bilik, locker n kunci umah. klu hlg, sume skali la hilang. tp setakat ni, tiap2 kali tercicir pun, akan jmpa semula. nsb baik la. klu x, glabah gler la aku.
cmne nk elakkn aku cicirkn brg lagi? cmne nk kurangkn careless aku ni? haih.........

2 comments:

محمد فيكري عزيز said...

a....tau cmne nak kurgkan careless????sentiasa menguatkan ingatan hang y dah makin kurang 2,biasa la usia dah lanjut kn...hehehe

Nur Atiqah Bt Mohd Yusof said...

ceh..cadangan x bernas

UiTM di hatiku..

UiTM di hatiku..