Saturday, December 19, 2009

ReTuRn~

assalamualaikum w.b.t..

ade seorang hamba Allah yg menasihatkan aku utk terus menulis. ekceli aku da kurang mood nk menulis ni. dulu aku menulis utk suke2. bile aku rs aku nk luahkan perasaan marah, benci, geram,sayang,suka,gembira aku akan menulis kat sini. tapi sekarang ni aku rasa da x perlu lagi sbb aku ade kawan2 yg boleh share sume perasaan tu dgn aku.
tapi entah kenapa arini terdetik nak menulis. mungkin termakan sikit pujukan hamba Allah tu. tapi xtau la berape lama pulak aku boleh istiqamah dgn blog aku ni.
sebelum tu,aku nak ucapkan salam maal hijrah pada sume umat islam di dunia ni. maal hijrah semalam. tapi baru arini terdetik nk ucap. bersempena dgn maal hijrah ni, aku pun berniat utk berhijrah. hijrah dari segi perangai. bukan totally berubah. sikit jer. aku nk fokus pada perangai aku ms study. ok, aku nk berhijrah dr seorang yg rajin sikit kepada rajin banyak. seorang yg malas banyak kepada malas sikit. seorang yg degil banyak kepada degil sikit. aku gune perkataan sikit dgn byk tu untuk menunjukkan yg aku x berazam utk berubah 100%. sebab aku mmg x boleh pun nk wat camtu. aku bukan robot yg boley di program ikut kehendak. sekarang aku ikut hati, perasaan, n pertimbangan akal. aku sendiri xtau mampu ke x tapi aku berdoa ke arah itu.
cuti sem aku da nak berakhir. tinggal 2 minggu jer lagi. 4 januari aku da mula kuliah. n kali ni aku mula kuliah dgn perasaan sikit x bersemangat mengenangkan result exam aku yg lepas. tak seperti yg di harapkan dan di luar jangkaan. ape2 pun aku tetap bersyukur kpd Allah sebab masih bagi aku peluang utk menuntut ilmu dan masih bagi sisa harapan mungkin, utk aku muhasabah n berubah. aku harap sem 6 nanti mampu bagi aku sinar baru.
pejam celik pejam celik aku da nk masuk sem 6. sem 7 adalah sem terakhir aku di uitm sebab sem 8 aku da mulakan praktikal dan mungkin aku da x berpeluang ke uitm lagi kecuali ms grad. aku nak nikmati 2 sem terakhir sebagai pelajar ni dgn sepuas ati. n insyaAllah kalau ati dan jasad aku kuat, aku nak jadikan 2 sem terakhir ni satu sejarah dalam idop. aku nak buat sesuatu yg aku rs mustahil utk aku buat. bukan buat benda x senonoh k. juz pray 4 that.
after degree, aku berhajat nak sambung study. buat master. n my aim nak wat master kat overC. tapi mcm biase la, ni cume angan2 n impian. i really hope that i can achieve it n make my dream come true.
ok, soal ati n perasaan pulak. aku agak dlm dilema. org tua2 ckp, pilih org yg sayangkan kita. bukan org yg kita syg. ye ke? jamin ke bley bahagia? aku nk wat pengakuan di sini. aku ade sayangkan seseorang. dan aku juge ade disayangi oleh seseorang. tapi.................. mungkin orang yg aku sayang x sayang kat aku macam mane aku sayang kat die. so, perlu ke aku pilih orang yg sayangkan aku n lupekan orang yg aku sayang tu? aku bukan ape,umo da nak masuk 22 thn. sekurang2nya aku perlu ade 'kawan'. bukan bf ok. tapi 'kawan' yg bley di jadikan pasangan idop. jujur cakap,aku x suke bercinta @ kapel. sebab aku rs membebankan. sebab tu aku juz nak kawan. tapi kawan yg boley dijadikan pasangan idop.em........xpela. kang umo da 24 thn la baru pikir. susah jer!



ni pic kawan2 aku. after 3 years we left kmk,we meet again n have fun. i luv them more than i luv myself.



duduk dari kiri: amzar, zainul, shah

berdiri dari kiri: pqah, tqah(me). ayie, dila.

2 comments:

anwarjauhari said...

semoga azam baru terlaksana,

tqah said...

insyaAllah..

UiTM di hatiku..

UiTM di hatiku..